Do nove zaposlitve s pomočjo kadrovske agencije

Objavljeno:

Image

Čeprav ste načeloma zadovoljni s svojo zaposlitvijo, pa se verjetno večkrat vprašate ali bi mogoče v drugem podjetju imeli več možnosti za napredovanje ali možnost za delo na globalnih projektih, fleksibilnejši delovni urnik ali morda boljše plačilo. Vsa ta vprašanja so odveč, če ne poskusite vsaj potipati trga dela in preverite, kakšne so dejansko vaše možnosti.

Iskanje nove službe zahteva čas in energijo

Vsi, ki so že kdaj iskali zaposlitev vedo, da je za rezultate potrebno vložiti kar nekaj časa in dela. Spremljanje zaposlitvenih oglasov je le del procesa iskanja zaposlitve. Če ste polno zaposleni in ste strokovnjak na svojem področju ter preprosto nimate časa za iskanje priložnosti za svoj naslednji korak v karieri, se lahko obrnete na kadrovsko agencijo.
Stopite v kontakt s preverjenim specializiranim kadrovskim svetovalcem, t.i. rekruterjem, predstavite mu svoj potencial in izpostavite pogoje, pod katerimi bi bili pripravljeni zamenjati zaposlitev. Če ste dobri v tem kar delate, se bo rekruter posvetoval z vami, da bi ugotovil, kakšne so vaše možnosti za karierni premik.

Kadrovska agencija naredi delo namesto vas

Rekruter, ki je specializiran za vaše področje, zelo dobro pozna stanje na trgu dela, povpraševanje po kadrih in podjetja, ki bi potrebovala kandidata kot ste vi. Na podlagi izkušenj vam bo lahko podal tudi oceno možnosti in realno sliko glede zahtev, ki ste jih navedli. Dobra prednost posluževanja agencija pa je ta, da če pokaže zaposlitvena priložnost, ki se sklada z vašim profilom in zahtevami, vas bo rekruter o tem obvestil, kljub temu, da prijave na delo niste oddali.

Rekruterji imajo tudi »inside« informacije o tem, kakšna je delovna kultura v podjetju, kakšen je tim in kakšne so možnosti za napredovanje, saj spremljajo podjetja v vseh kadrovskih procesih. Če je rekruter dober, bo kmalu ugotovil, ali se vaše osebnostne lastnosti in želje skladajo s kulturo podjetja, in če to ne bo tako, vam bo menjavo zaposlitve v tem primeru odsvetoval. Njegova naloga je, da poišče »perfect match«, tako za kandidata kot za podjetje, saj kmalu bi se to neskladje med kandidatom in podjetjem najverjetneje zaključilo z prekinitvijo delovnega razmerja.

Vaši podatki so v dobrih rokah

Zaupanja vredne kadrovske agencije skrbno čuvajo vaše osebne podatke in jih ne posredujejo podjetjem brez vaše vednosti, tudi in predvsem zato, da vaš trenutni delodajalec ne bi izvedel, da se zanimate za menjavo službe. Profesionalne agencije tudi zelo pazijo pri načinu preverjanja referenc kandidata. Če se neposredno prijavite k podjetju za delovno mesto, pa se vam lahko zgodi, da bo nekdo iz podjetja poklical svojega kolega, vašega trenutnega delodajalca in ga povprašalo po vaših referencah in vas s tem spravil v zelo neroden položaj.

Izbira kadrovske agencije za pomoč pri menjavi zaposlitve je dobra odločitev, vendar preden se odločite zaupati vašo karierno pot rekruterju, preverite katera od agencij je specializirana za vaše področje dela in kakšne reference ima.