Kaj vam poveča možnosti za novo zaposlitev?

Objavljeno:

Image
Si želite novega delovnega mesta?

Če zadnje tedne ali mesece razmišljate o novi zaposlitvi in občasno preverite nova delovna mesta, ki jih redno objavljamo na strani Aktualna delovna mesta, vam vsekakor priporočamo, da nadaljujete z branjem.

Torej ... v katerih primerih priporočamo, da se prijavite na naslednje razpisano delovno mesto, ki bi vam ustrezalo?

Bi želeli delati za startupu v zgodnji fazi?

Z nekajletnimi tehničnimi izkušnjami in uspešnimi projekti lahko prevzamete mesta C-nivoja. Direktor tehnološkega oddelka (Chief Technology Officer ali CTO) uspešnega startupa je za vsakogar lahko dober izziv. To sicer zahteva kar nekaj vašega vložka (čas in denar), ampak se vam v primeru uspešne prodaje podjetja lahko dobro obrestuje v prihodnosti.

Ste inženir?

Elektro ali strojni inženirji, pa tudi strokovnjaki iz področja informacijske tehnologije, za vas se bo, vsaj za enkrat, z lahkoto našlo dobro delovno mesto. Posebno pogosto se med novimi zaposlitvami najdejo tudi potrebe po razvijalcih mobilnih aplikacij (iOS, Android, Java in full stack razvijalci).

Delate v marketingu?

Tudi zaposlitve za osebe iz marketinga še vedno naraščajo. Poskrbite za to, da ste dobro izobraženi tudi o digitalnem oglaševanju in da redno gradite svojo mrežo poznanstev. Nasvet: udeležite se kakšnega dogodka iz tem, ki so vam blizu.

Si službe zelo želite in lahko hitro pričnete z delom?

Za tiste, ki ste že skoraj odločeni, da potrebujete novo službo, bo iskanje še lažje. Če na razgovoru poveste, da lahko z delom pričnete takoj ali da imate zelo kratek odpovedni rok oz. ste že v odhodu iz prejšnjega delovnega mesta, imate zagotovo prednost.

Imate neobičajne izkušnje?

Kadri z drugačnimi izkušnjami bodo rekruterjem vedno zanimivi. Če ne drugega, se takšne stvari opazi na življenjepisu in med 1000 prošnjami, bo vaša izstopala ter tako obravnavana s prednostjo.

Vam selitev ne predstavlja težave?

Ni vam pomembno, kje je delovno mesto in ali zahteva novo delovno mesto selitev. Mogoče vas v podjetju ne vidijo kot dobrega kandidata za trenutno delovno mesto, vidijo pa priložnost za vas v podružnici ali svojem podjetju v tujini. Zgrabite priložnost in redno spremljajte nova delovna mesta, saj večkrat objavimo tudi takšna v tujini.
Če se potegujete za delovno mesto v vodstvu, ste lahko pripravljeni na kompenzacijo stroškov, ki bodo povezane s selitvijo.

Želite voditi oddelek?

Več let dobro plujete med različnimi projekti, obvladate tehnična znanja in poznate vse trende. Čas je za korak naprej. Poskusite z vodenjem ekipe na manjših projektih in prevzemite vodenje oddelka, ko boste iskali novo zaposlitev. Strateško upravljanje bodo najlažje vodili prav zelo izkušeni inženirji, saj dobro poznajo procese, ki so potrebni za zaključek projekta.

Če je vsaj en vaš odgovor pritrdilen, vam je trg dela naklonjen in vam želimo vso srečo na razgovorih!