Kaj nas v 2018 čaka na področju kadrovanja?

Objavljeno:

Image
Kadrovske spremembe

Leto 2017 je bilo za področje kadrovanja eno izmed bolj prelomnih. Vodilni v podjetjih so se soočali s spremembami delovnih okolij. Ta so postala bolj prijetna, bolj prilagojena zaposlenim in fokusirana na prihodnost. Pojavile so se različne fraze, od vključenosti zaposlenih, kulture na delovnem mestu do zadovoljstva med zaposlenimi, o čemer smo pisali tukaj. Vse so poskrbele za vzpon strategij - ne samo poslovnih, ampak tudi teh, ki skrbijo za zaposlene in obenem privlačijo najboljše kadre. Tako strategijo vam lahko pripravimo pri nas.

Kaj nas torej čaka v 2018?

Premik k digitalnemu

Tehnologija je spremenila naše vsakodnevno delovanje in delovna mesta. Nekatera podjetja so se temu prilagodila bolj, druga manj, vsekakor pa nas čaka še več napredne tehnologije. Morda plačilne liste ne boste več prejemali fizično, morda boste ure vpisovali prek platforme ... Sprememb bo vsekakor veliko in priporočamo, da se nanje čim prej privadite. Če potrebujete pomoč pri prilagoditvi, prosite za dodatno razlago mlajše kolege, ti vam bodo lažje priskočili na pomoč. Če ste že odlično tehnološko poučeni, pa vam bodo spremembe prinesle prihranek časa.

Za podjetja to pomeni prihranek pri zaposlenih na kadrovskem področju, saj se obetajo tudi programi, ki vodijo zaposlene. Omogočajo pa tudi vodilnim, da več časa posvetijo procesom zaposlovanja.

Izkušnje zaposlenih

Vpletenost in vključenost zaposlenih sta dve izmed bolj pomembnih in popularnih tematik v letu 2018. Deloma sta povezani z mlajšo delovno silo, ki pripada generaciji milenijcev, delno pa zaradi vse večje konkurence. Podjetje mora biti zaposlenim privlačno. Ta se prilagajajo različno: s kulturo, s prostimi petki, z dodatki, ki niso materialni, ampak fleksibilni.

Organizacije se zavedajo, da so zaposleni najboljši ambasadorji znamke, tako za interno kulturo kot za zunanje opazovalce, ki so lahko bodoči zaposleni.

HR analitika

Kot smo že namignili, bo leto 2018 tudi leto orodij in platform. Če delate v kadrovskem oddelku ali vodite informacije o zaposlenih, premislite o nakupu kakšnega programa, ki vam pri delu lahko pomaga. Kako? Z merjenjem učinkovitosti zaposlenih, z organizacijo zaposlenih, z napredkom in s pomanjkljivostmi.

V letu 2018 se na področju kadrovanja, zaposlovanja oziroma upravljanja s človeškimi viri ne bo več osredotočalo na podjetja, ampak na zaposlene. Premislite o svoji strategiji in poskrbite za to, da boste na trgu ugleden delodajalec. Če iščete zaposlitev, pa ne iščite samo ugodnega paketa bonusov in plače, ampak preverite tudi kulturo podjetja.