Kako voditi zaposlene, ki delajo na daljavo?

Objavljeno:

Image
Delo od doma

Danes delo na daljavo, delo od doma ali celo delo z drugega kontinenta ni več novost. Delo na daljavo je izjemno priljubljeno pri zaposlenih, podjetja in organizacije pa se že učijo, kako iz tega odnosa dobiti največ.

Kljub porasti dela na daljavo so nekateri elementi še vedno težki. Eden izmed njih je tudi vodenje. Kako voditi zaposlene, ki delajo na daljavo, in kako pri njih vzpodbuditi pripadnost in lojalnost podjetju. Kako lahko tudi takšne zaposlene motiviramo?

V nadaljevanju smo pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo kot vodji pomagali pri vodenju sodelavcev, ki delajo na daljavo.

Komunikacija je dvosmerna

Zaposleni na daljavo potrebujejo občutek, da komunikacija resnično poteka dvosmerno in da jih nekdo posluša. Morda imajo vprašanja glede projekta ali pa vprašanje glede plače. Kakršnokoli je, kot vodja bodite vedno na voljo. Ne sledite samo korakom v trenutni nalogi, ampak pokažite iskren interes, kadar zaposleni na daljavo izrazi kakršnekoli skrbi ali pomisleke. Naj bo to glede projekta ali glede lastnega dela.

Izkoristite orodja za delo

Elektronska pošta je popolno orodje za dolga sporočila, klici so odlični, a se najbrž ne boste uspeli slišati večkrat na dan, včasih še največ rešimo z SMS sporočilom. Zelo priljubljene so tudi aplikacije za sporočanje (klepet oz. chat aplikacije), ki bodo hitro rešile zaplete in nejasnosti. Če se približuje rok oddaje, brez omahovanja uporabite SMS ali klic. Ti dve možnosti bosta vsekakor hitrejši od e-pošte. Različna orodja omogočajo učinkovito komunikacijo za celotno pisarno in nadomeščajo e-pošto (tak primer je Slack). Preverite različna orodja, ki omogočajo tudi nastavitev opomnikov in pošiljanje SMS sporočil.

Premislite o možnosti video klica

Ne samo glas, tudi obraz pove veliko in več kot dobrodošlo je, da nekajkrat letno sodelavce, ki delajo na daljavo, tudi pokličete z video klicem. Če je opcija, naj sodelavci vsaj nekajkrat letno obiščejo pisarno, če je ni, pa poskusite bolj oseben stik navezati s pomočjo videa.

Ne pozabite, že preprosta pohvala za dobro opravljeno delo in zahvala za trud pomenita ogromno. Ne pozabite poslati pohvale tudi tistim, ki delajo na daljavo. Pomembno je, da začutijo, da njihovo delo in pripadnost cenite.