Kandidati

1. Zakaj izbrati Adittec?

Adittec je prva specializirana agencija v Sloveniji za iskanje tehničnih in strokovnih kadrov, ki svoje storitve nudi tudi širše po Evropi. Naši specializirani svetovalci so usmerjeni izključno na eno področje dela, zato imajo poglobljeni vpogled v dogajanje na trgu in vas proaktivno obveščajo o priložnostih, ki se skladajo z vašim profilom.

V primerjavi z drugimi agencijami pri Adittecu postavimo v ospredje vas, kandidate. Vzamemo si čas, da spoznamo vaše talente, znanja in interese, na podlagi katerih vam poiščemo pravo zaposlitev pri najboljšem delodajalcu. Ustvarite svoj profil in nam predstavite ves svoj potencial.

Adittec je tudi edina zaposlitvena agencija v Sloveniji, ki vas za vaše zaupanje obdari.

2. Katera dela lahko najdem pri Adittecu oz. kakšen profil kandidatov iščete?

Specializirani smo za tehnične kadre, inženirje (elektrotehnike, elektronike, strojništva, gradbeništva, telekomunikacij itn.), kadre informacijske tehnologije (vodje projektov, razvijalce, programerje, sistemske inženirje, UX-/UI-strokovnjake itn.), kader s področja farmacije in zdravstva (farmacevte, farmacevtske tehnike, zdravnike, medicinsko osebje) in tehnične poklice, ki so temelj industrije (poklici v proizvodnem procesu, kontroli itn.).

Sicer pa se prilagajamo kadrovskim potrebam svojih naročnikov in občasno iščemo tudi kader s področij menedžmenta, svetovanja, prodaje itn.

3. Ali se lahko vpišem, tudi če nisem iz tehnične stroke?

Seveda. Lahko si ustvarite profil Adittec, tudi če niste iz tehnične stroke. Čeprav smo specializirani za tehnične in strokovne kadre, včasih za naše stranke iščemo tudi drugačne profile, kot so: vodja prodaje, svetovalec, menedžer, vodja projektov itn.

4. Ali lahko prek Aditteca delam tudi kot pogodbenik ali »freelance«?

Lahko. Pri Adittecu ponujamo tudi priložnosti za pogodbenike. Ustvarite svoj osebni profil, v katerem označite, da vas zanima delo kot »freelancer«. Če vaš profil ustreza našim potrebam po pogodbenikih, se bodo naši svetovalci povezali z vami in vam ponudili poslovno priložnost.
Pogodbeno delo prek Aditteca vam poleg dela na zanimivih projektih pri najboljših tehnoloških podjetjih v regiji nudi varnost pri plačilu in veliko drugih ugodnosti.

5. Ali se lahko vpišem, tudi če nimam delovnih izkušenj, sem še študent ali sem pravkar diplomiral?

Vsekakor. Pri Adittecu ponujamo privlačne poklicne možnosti za ambiciozne študente in diplomante, ki si želite povezati z dobrimi delodajalci in si pridobiti prve izkušnje na področjih inženiringa, IT, zdravstva in farmacija ter drugih poklicev v industriji. Ne odlašajte. Ustvarite svoj profil in si pridobite prednost pred vrstniki.

6. Ali je moj profil anonimen?

Tako je. Vaša zasebnost nam veliko pomeni. Vaši osebni podatki so skrbno varovani in vaš trenutni delodajalec ne bo izvedel, da ste naš član, če mu seveda tega sami ne poveste. Podjetja nimajo v nobenem primeru neposrednega dostopa do vaših podatkov. Več o varovanju osebnih podatkov.

7. Ustvaril sem svoj profil. Kaj zdaj?

Zdaj se lahko z nekaj kliki prijavite na katero koli aktualno prosto mesto, ki ustreza vašim izkušnjam in izobrazbi, objavljeno na naši spletni strani. Če trenutno ne najdete prave priložnosti zase, nič zato. Naši kadrovski svetovalci bodo na preži za delovnimi mesti, ki se skladajo z vašim profilom in vašimi željami, zato sproti posodabljajte svoj profil in nam pokažite ves svoj potencial.

8. Ali moram nujno sprejeti delo, če se prijavim na razpisano delovno mesto?

Ne. Brez skrbi. Prijava na delovno mesto je povsem neobvezna in brez stroškov za kandidata. Iz procesa kadrovanja lahko odstopite v katerem koli trenutku. Vi odločate.

9. Ali se lahko vpišem, tudi če sem v drugi državi ali kraju, kot je razpisano delovno mesto?

Lahko. Pri Adittecu kandidatom ponujamo na izbiro tudi zaposlitvene priložnosti v tujini. Poleg tega lahko v svojem profilu označite, da se zanimate za delo v tujini in katere države so zaželene destinacije. Če se bo pojavila prava priložnost, vas bodo naši svetovalci o tem obvestili.

10. Ali prejmem nagrado, če priporočim vašo spletno stran prijatelju?

Če se prijatelj, ki ste mu posredovali povezavo, ustvarjeno s pomočjo našega obrazca Priporoči prijatelju, registrira prek te povezave in se nato zaposli prek nas, vas bomo v zahvalo za priporočilo nagradili z bonom za nakup v spletni trgovini Amazon (Amazon Gift Card) v višini 200 EUR.
Več o tem si lahko preberete v naših Pogojih poslovanja.

11. Ali lahko priporočim več kot enega prijatelja?

Seveda. Večkrat kot boste delili povezavo, ki ste jo ustvarili s pomočjo našega obrazca Priporoči prijatelju, več priložnosti bodo imeli vaši prijatelji, da izvedo za izjemne zaposlitvene priložnosti in se prek Aditteca zaposlijo. Vsaka zaposlitev novega prijatelja prek nas pa vam bo prinesla novo nagrado v obliki bona za nakup v spletni trgovini Amazon (Amazon Gift Card) v višini 200 EUR.

12. Kaj naredim, če se prijatelj, ki sem ga priporočil na delovno mesto, ki je bilo razpisano na vaši spletni strani, zaposlil in nisem prejel nagrade?

Pošljite nam e-sporočilo na info@adittec.si s svojimi in prijateljevimi podatki (ime, priimek, e-naslov) in preverili bomo, ali se je vaš prijatelj registriral prek povezave, ki ste jo ustvarili s pomočjo našega obrazca Priporoči prijatelju, in ali se je dejansko prek nas zaposlil. Če je bilo to ustrezno storjeno, vam nagrada v tem primeru vsekakor pripada. Več o tem si lahko preberete v naših Pogojih poslovanja.

13. Kaj pomeni darilo ob zaposlitvi?

Zelo cenimo, da tako pomemben korak, kot je menjava zaposlitve, naredite skupaj z nami. Zato vam bomo ob sklenitvi zaposlitve prek nas v zahvalo za zaupanje v naše delo podarili bon za nakup v spletni trgovini Amazon (Amazon Gift Card) v višini 100 EUR.

Zaposlitev prek Aditteca pomeni, da ste delovno razmerje sklenili z delodajalcem, h kateremu smo vas napotili. Delavci, ki se zaposlijo pri Adittecu in delo opravljajo pri uporabniku (najemni delavci), do te nagrade niso upravičeni.

Več o tem si lahko preberete v naših Pogojih poslovanja.

14. Imam dodatno vprašanje. Kako lahko stopim v stik z Adittecom?

Če niste našli odgovora na svoje vprašanje ali želite stopiti z nami v stik, nam pošljite e-sporočilo na naslov info@adittec.si in vam bomo z veseljem odgovorili.

Za podjetja

1. Katere so glavne prednosti sodelovanja z Adittecom?

Problem s pomanjkanjem tehničnega kadra bo za vas ostal le še spomin. Naši specializirani svetovalci vas bodo povezali z izjemnimi talenti iz tehničnih strok po vsej Evropi, tudi s pasivnimi kandidati, ki so z uporabo običajnih kadrovskih pristopov največkrat težko dosegljivi.

Poleg tega ponujamo prilagojene kadrovske storitve, ki vam omogočijo, da lažje, hitreje in stroškovno učinkoviteje dosežete svoje poslovne cilje. Opravljene storitve pa plačate samo, če ste z njimi zadovoljni.

2. Katere kadre lahko dobim pri Adittecu?

Specializirani smo za tehnične kadre, inženirje (elektrotehnike, elektronike, strojništva, gradbeništva, telekomunikacij itn.), kadre informacijske tehnologije (razvijalce, programerje, sistemske inženirje, UX-/UI-strokovnjake itn.), kader s področja farmacije in zdravstva (farmacevte, farmacevtske tehnike, zdravnike, medicinsko osebje) ter tehnične poklice, ki so temelj industrije (poklici v proizvodnem procesu, kontroli itn.).

Sicer pa se prilagajamo vašim kadrovskim potrebam in za vas poiščemo tudi druge vrste profilov s področij menedžmenta, svetovanja, prodaje, vodenja projektov itn.

3. Kje in kako pridete do kandidatov?

Izkušnje so pokazale, da ustaljene prakse kadrovskih agencij za iskanje in selekcijo kadra ne dajejo več pravih rezultatov. Naše delo temelji na vzpostavljanju osebnih stikov in povezovanju znotraj stroke ter na uporabi inovativnih komunikacijskih orodij in pristopov, s katerimi pritegnemo najboljše talente.

4. Katera podjetja lahko sodelujejo z Adittecom?

Našim strankam, naj bodo to velika, srednja, mala podjetja ali start-up podjetja, ponujamo prilagojene kadrovske storitve, in sicer glede na poslovni model in potrebe po kadru.

Ker želimo svojim kandidatom nuditi zaposlitvene priložnosti pri preverjenih zaposlovalcih, bomo pred začetkom sodelovanja podrobno preučili vaše podjetje, poslovanje in procese, povezane s kadri znotraj podjetja.

5. Ali mora naše podjetje plačati za iskanje kadra?

Tako je. Naša spletna stran ni zaposlitveni portal, na katerem lahko le objavite svoj oglas in sami opravite selekcijo kadra. Iskanje in selekcija kadra je ena izmed storitev, ki našim strankam omogoča, da skozi profesionalno izpeljan postopek kadrovanja spoznajo boljše kandidate na trgu in zaposlijo le najprimernejše kandidate.
Lahko pa se odločite za drugo vrsto storitev, kot je najem kadra ali najem pogodbenika, s katero vam posredujemo od nas že preverjeni kader za delo na določenem projektu ali pokrivanje začasnih potreb po kadru.

6. Ali lahko neposredno kontaktiramo s kandidatom tudi brez vednosti Adittec?

Pri Adittecu zelo skrbimo za »pozitivno uporabniško izkušnjo« za naše kandidate, zato znotraj procesa kadrovanja in po njem prevzamemo celotno komunikacijo z njimi. Vsako nenačrtovano komuniciranje naročnika s kandidatom lahko ogrozi proces kadrovanja in odvrne kandidata od sprejetja položaja. Na primer: naročnik v nobenem primeru ne ve, v katerem selekcijskem procesu je še vključen kandidat in katera so njegova izhodišča za sprejetje ponudbe, zato lahko napačen pristop pripelje do tega, da kandidat izgubi zanimanje za delo v podjetju.

7. Kako uveljavimo garancijo, če z izbranim kandidatom nismo zadovoljni ali nas je ta predčasno zapustil?

Čeprav se je postopek kadrovanja uspešno končal, po njem vzdržujemo stik z vami in s kandidatom ter preverjamo njegovo uspešnost znotraj vašega podjetja. Znaki, da pričakovanja niso izpolnjena za eno stran ali obe strani, se pokažejo že v samem začetku, zato vas prosimo, da nas o tem sproti obveščate. Naš svetovalec se bo ponovno vključil v komunikacijo in razčistil točke, na katerih se pričakovanja ne skladajo z realnim stanjem. Na podlagi tega se skupaj z vami odločimo, ali je smiselno prekiniti pogodbo med podjetjem in kandidatom in ponoviti selekcijski proces.

Garancijo na storitev prav tako lahko uveljavljate, če vas je kandidat predčasno zapustil. Časovni okvir garancije je določen v posamezni ponudbi. Naš svetovalec bo s kandidatom preveril razloge za odpoved in vam svetoval glede novega selekcijskega procesa in izboljšanja pogojev za zadrževanje kadra.

Če se je prekinitev pogodbe s kandidatom zgodila v prvih devetdesetih dneh od njenega podpisa in se ne strinjate z izvedbo novega postopka iskanja in selekcije, vam bomo denar v celoti povrnili.

8. Kako lahko stopim v stik z Adittecom?

Če niste našli odgovora na svoje vprašanje ali želite stopiti v stik z nami, uporabite obrazec za oddajo povpraševanja ali nam pošljite e-sporočilo na naslov info@adittec.si in vam bomo z veseljem odgovorili ter se po potrebi dogovorili za osebni telefonski pogovor.